Kirkekoncerter med A Rush of Coldplay

Med mere end 100 millioner solgte albums og masser af massive radiohits, har Coldplay udviklet sig til et af de mest populære bands overhovedet. Storladne og iørefaldende hits som YellowClocksFix YouViva la VidaParadiseA Sky Full of Stars og Adventure of a Lifetime har gjort det britiske rockband til allemandseje. A Rush of Coldplay er en hyldest til det verdensberømte band, og der bliver ikke gået på kompromis nogen steder.

Coldplays stille ballader og storslåede numre er som skabt til kirkens rum og flere af deres tekster indeholder budskaber, der kan relateres til tro, håb, kærlighed og sorg. Som eksempel på dette kan nævnes de ti stærke numre på listen nedenunder. Klik på en titel for at læse en kort fortolkning af sangens budskab og et uddrag af teksten (frit oversat fra theodysseyonline.com/ten-powerful-coldplay-songs).


Fix You

Sangens budskab:
En simpel, men meget stærk, ballade om at gøre alt, hvad man kan, for at hjælpe dem, man holder af, igennem hårde tider. Vi har alle prøvet at se venner, bekendte eller familie være ramt af smerte og ulykke – noget som nogle gange er hårdere end at forholde sig til sine egne problemer. Ikke desto mindre er den støtte vi kan tilbyde disse mennesker stærkere end nogen materielle gaver, vi kan give dem.

Uddrag af teksten:
“Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you”

Up&Up

Sangens budskab:
Som en opløftende sidste sang på deres album A Head Full of Dreams spreder Up&Up optimisme og håb blandt lyttere og inspirerer dem til aldrig at give op, men rejse sig igen fra deres kampe. Uanset hvor du er henne i dag, kan du altid forbedre dig og opnå de ting, du aldrig troede var mulige, hvis du fortsætter med at skubbe på.

Uddrag af teksten:
“We’re gonna get it get it together I know
Gonna get it get it together and flow
Gonna get it get it together and go
Up and up and up”

Everglow

Sangens budskab:
En hjerteskærende sang om at miste en, som du aldrig havde lyst til at se forsvinde. Men selvom sangen er trist, er den også håbefuld. Selvom personen nu er væk efterlod han eller hun fortælleren (Chris Martin) med et evigt lys, som vil gløde resten af hans liv. Vi møder alle tab i livet, uanset om det er dødsfald eller et ødelagt forhold. Everglow minder os om, at de mest betydningsfulde mennesker i vores liv altid vil være med os, selv efter de er væk. De vil smile med os igennem vores triumfer og græde med os igennem hårde tider.

Uddrag af teksten:
“There’s a light that you give me when I’m in shadow
There’s a feeling you give me, an everglow”

Paradise

Sangens budskab:
Denne sang kan virke forvirrende ved første lyt, men handler om en pige, som forventede alt af verden, da hun var helt lille. Hun opdagede dog hurtigt, at ikke alt, hvad man ønsker, kan man få. Verden kan være et hårdt sted og for at flygte fra den drømmer hun om paradis, hver gang hun sover. Sangen er både realistisk og optimistisk, da den handler om, at livet kan være hårdt og tungt, men samtidig opmuntrer lytteren til at drømme stort for at komme væk fra det hele.

Uddrag af teksten:
“In the night, the stormy night,
Away she flied.
And dream of para-para-paradise”

Yellow

Sangens budskab:
Yellow er en simpel kærlighedssang fra Coldplays første album, der handler om at gøre alt for den, man esker, uanset om det er et familiemedlem, en ven eller en partner. Vi har alle personer i vores liv, som vi elsker, og som vi vil gøre alt for. Som denne sang fortæller, så elsker man nogle gange en person så højt at alle de små ting, de gør, er fantastiske. Selv stjernerne ser ud til at skinne ned på dem og fremhæve alle deres skønne særheder.

Uddrag af teksten:
“You know,
For you I’d bleed myself dry
For you I’d bleed myself dry”

Every Teardrop is a Waterfall

Sangens budskab:
Denne inspirerende og tempofyldte sang handler om, hvordan verden omkring os er smuk, og hvordan der er skønhed selv i smerte. Sangtitlen understreger dette budskab: at noget man anskuer som negativt – for eksempel en regndråbe – kan skabe noget smukt som et vandfald.

Uddrag af teksten:
“As we soar walls, every siren is a symphony
And every tear’s a waterfall”

The Scientist

Sangens budskab:
Denne ballade er klassisk Coldplay: langsom og simpel, men stadig fuld af mening. The Scientist handler om en, der virkelig dummede sig i et forhold eller venskab og som virkelig er ked af, hvad han eller hun har gjort. Vi har alle gjort noget, som har såret en anden. Hvis du nogensinde føler, at du virkelig har dummet dig og bare ønsker at starte forfra, så lyt til The Scientist og find ro i det faktum, at alle andre har gjort noget lignende.

Uddrag af teksten:
“Nobody said it was easy
No one ever said it would be this hard
Oh, take me back to the start”

Viva la Vida

Sangens budskab:
Dette kæmpehit er et lyrisk mesterværk, meget mere kompliceret og symbolsk end de fleste tror. I sangen hentyder Chris Martin til europæiske kongedømmer og religion for at formidle et meget mere generelt budskab om succes, og hvordan det hele kan blive taget bort igen på et øjeblik. Perspektivet i sangen er fra en mand, der tidligere var konge og havde alt, men som nu fejer i de gader, han tidligere regerede over. Med religiøse hentydninger som “I know St. Peter won’t call my name” (i kristendommen vogter St. Peter porten til Himlen) forstår vi, at han har lavet en fejl, som var årsagen til hans mistede magt. Coldplay advarer således imod, at selv de mest magtfulde kan miste alt, hvis de glemmer deres moral.

Uddrag af teksten:
“And I discovered that my castles stand
Upon pillars of salt, pillars of sand”

Violet Hill

Sangens budskab:
En protestsang som dykker ned i nogle af de uretfærdigheder, som præger vores verden: krig, korruption, ligestilling og gråd. Violet Hills budskab er stille, men stærkt, og flere af sangens emner ser man i den politiske debat rundt omkring i verden.

Uddrag af teksten:
“When the future’s architectured
By a carnival of idiots on show
You’d better lie low”

Speed of Sound

Sangens budskab:
Speed of Sound dykker ned i den vanskelige rejse mod inspiration og selvindsigt, som vi alle møder, og er dermed en sang, som alle lyttere kan relatere til. Titlen referer til hvor hurtigt livet går. Lydens hastighed, som alt i vores verden ser ud til at bevæge sig med, kan fremkalde frygt, men hvis man prøver at skabe en fornemmelse af verden, kan man finde inspiration i den. Sammenstødet mellem håb og frustration i denne sang spejler de opture og nedture, som vi alle møder igennem livet: ofte kan vi gå fra at være lykkelig til at være trist på et øjeblik.

Uddrag af teksten:
“Some things you have to believe
But others are puzzles, puzzling me”

Coldplay har været aktive i 20 år og favner derfor en bred målgruppe på tværs af flere generationer med deres alsidige musik. Dette kommer især til udtryk ved kirkekoncerterne, hvor vi blandt andet ser forældre komme med deres teenagebørn, bedsteforældre med deres børnebørn samt gode venner og par i alle aldre, der sammen gerne vil dele en musikalsk oplevelse.

A Rush of Coldplay kan tilbyde forskellige koncertformer alt efter kirkens ønske og størrelse. Lige fra de helt store arrangementer med fuldt setup til de mere intime semi-akustiske/unplugged koncerter.

Vi har afholdt koncerter som en alternativ form for gudstjeneste i samarbejde med præsten og vi har spillet almindelige koncerter uden præstens deltagelse. Vi er altid klar til at skræddersy en koncert til den enkelte kirkes ønsker og behov. Kirken bestemmer i øvrigt selv, om koncerten skal være gratis for gæsterne eller der skal tages entré.

Læs mere om vores forskellige former for kirkekoncerter nedenunder.

Fuldt setup med ekstern produktion

Til de helt store arrangementer kommer vi med fuldt setup og samarbejder med eksterne leverandører af lyd- og lysproduktion inklusive teknikere, så alt er professionelt og perfekt dimensioneret til kirkerummet uanset størrelse.

Hvis det ønskes kan vi i samarbejde med præsten lave en alternativ form for gudstjeneste. Dette har vi gjort med stor succes fire gange i Sct. Matthæus Kirke til to julekoncerter i hhv. 2016 og 2019 og to påskekoncerter i hhv. 2018 og 2023, hvor der skiftevis var reflektioner/taler af præsten fra prædikestolen og musik. A Rush of Coldplay var således et akkompagnement til præsten og sangene blev udvalgt i fællesskab. Alle gangene fyldte vi kirken helt op med omkring 800 gæster, masser af lyd og lys samt konfetti. Se billeder og videoklip fra koncerterne i Sct. Matthæus Kirke nedenunder.


Feedback fra arrangør

Birgitte Kragh Engholm, sognepræst, Sct. Matthæus Kirke:

Kære jer,

 

Bare TAK, men et KÆMPE stort TAK for i går! Det var en magisk aften og jeg har fået så mange mails og beskeder fra folk, der var helt blown away af begejstring…..her er et par stykker…..:

 

“Jeg gik tilfældigvis forbi Sct. Matthæus Kirke i går 07/12-2016, og blev fuldstændigt tryllebundet af lydene der kom fra kirken og Coldplay arrangementet. Jeg kiggede ind af kirkens hovedindgang, og det så eventyrligt ud. Jeg kunne næsten ikke tro mit eget held, da der var plads til mig. Sikken en oplevelse!”, Jesper

 

“Jeg tror egentlig bare at jeg slet ikke i min vildeste fantasi havde forestillet mig, at man ville kunne få den slags oplevelser i min lokale kirke Men jeg kan love dig, at jeg nu fremover vil holde et vågent øje med jeres hjemmeside, samt bannerne på kirketårnet.

 

Jeg er stor Coldplay fan, så det vil glæde mig meget, hvis i vil arbejde på endnu en aften med ”A Rush of Coldplay”
Fra Kim……..

 

Det er altid en fornøjelse at være med til de ting du finder på. Det er skønt at se kirken så smuk og fuld af masser af mennesker . Du er fantastisk til at lægge det der sker på Fb masser af gange og især op til det skal ske. Det var så fint det du sagde med kærligheden. Og meget nærværende fordi du taler lige fra hjertet. Fra Gry

 

“Tak for en på alle måder magisk aften”, sms fra Lise
Og så er der osse lidt billeder og videoclips på begivenheden……..og på fb.

 

Som I kan se, er der stor begejstring og jeg er den største fan Håber, I osse – dagen derpå – synes, at det hele gav mening og lykkedes i de lidt anderledes rammer………..så……..skal vi finde en dato til endnu en playdate?

 

STOR hilsen til jer alle og TAAAAAAAAAAAK for jer
Birgitte

For anbefaling kontakt: bke@km.dk23 10 42 76 

Tidligere koncerter med fuldt setup:

 • 07.12.2016: Julekoncert med gudstjeneste, Sct. Matthæus Kirke, København
 • 21.03.2018: Påskekoncert med gudstjeneste, Sct. Matthæus Kirke, København
 • 04.12.2019: Julekoncert med gudstjeneste, Sct. Matthæus Kirke, København
 • 29.03.2023: Påskekoncert med gudstjeneste, Sct. Matthæus Kirke, København

Semi-akustisk/unplugged setup med egen produktion

Til de mindre arrangementer kommer vi med et semi-akustisk/unplugged setup, som betyder at vi kan tilpasse lyden både små og mellemstore kirker. Det vil sige at trommesættet er skiftet ud med en cajon og diverse percussion. Her kan vi desuden selv medbringe egen lyd- og lysproduktion inklusive tekniker tilpasset både små og mellemstore kirkerum.

Dette har vi gjort med stor succes bl.a. i forbindelse med Kulturnatten i København i 2017 i Tagensbo Kirke, til en række koncerter til fordel for foreningen Skyggebørn samt til en koncert arrangeret af FOF Herning i Herning Kirke. Se billeder og videoklip fra koncerterne i Tagensbo Kirke og Herning Kirke nedenunder.

 
Feedback fra arrangør

Ib Myrner, organist, Tagensbo Kirke:

Tak for jeres fantastiske koncert i går i Tagensbo Kirke. Det blev en stor oplevelse for os alle sammen som vi altid vil mindes med glæde. Hils de andre og sig dem en stor tak for jeres skønne musik.

For anbefaling kontakt: ib.myrner@mail.dk / 21 70 67 77

 

Feedback fra arrangør

Helle Gade, graver, Voel Kirke:

Fantastisk levende koncert, meget nærværende, super dialog med publikum. Stemningsfuldt netop i kirkerummet. A Rush of Coldplay fyldte rummet op med intimitet og dejlig musik. Kan så meget anbefale A Rush of Coldplay, stiller mig gerne til rådighed for anbefalinger.

For anbefaling kontakt: gravervoelkirke@mail.dk / 25 13 74 51

 

Tidligere koncerter med semi-akustisk/unplugged setup:

 • 13.10.2017: Kulturnatten, Tagensbo Kirke, København
 • 16.08:2018: Almindelig koncert, Voel Byfest, Voel Kirke, Silkeborg
 • 03.03.2022: Koncert for Skyggebørn, Vor Frue Kirke, Aalborg
 • 11.03.2022: Koncert for Skyggebørn, Sankt Povls Kirke, Korsør
 • 22.03.2022: Koncert for Skyggebørn, Fredens Kirke, Odense
 • 31.03.2022: Koncert for Skyggebørn, Ikast Kirke
 • 28.09.2022: Koncert arrangeret af FOF Herning, Herning Kirke
 • 29.09.2022: Koncert for Skyggebørn, Skjern Kirke